BBQ-wrap met pulled chicken

bbf284a6cfe146b26b71035d6b0d850549a90fa893d66f2fc467ba9b3f1387f3.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: meng de ketchup met het gerookt paprikapoeder, het lookpoeder, de cayennepeper, de honing, de worcestersaus en 1 kl zout.

  2. Hou ½ van de marinade apart. Masseer de kip met de overige marinade. Dek af en laat 1 nacht marineren in de koelkast.

  3. Pel de rode uien en snij in Trek de rokken uit elkaar.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika’s en snij elke paprika overlangs in 2.

  5. Leg de rode uien en paprika’s in een aluminium bakje en bedek met de kip. Besprenkel met arachideolie.

  6. Warm de barbecue voor op 180 à 200°C. Schuif de kolen naar 1 kant van de barbecue zodat de kip indirect gebakken kan worden.

  7. Plaats de aluminium bakjes met de kip indirect op de barbecue (op de kant van de rooster waar geen kolen onder liggen) en laat 1 u afgedekt bakken, indien mogelijk met gesloten deksel.

  8. Haal de kippenbouten van het vuur en verwijder het vel. Trek het vlees van de bouten met een vork.

  9. Verwijder de schil van de paprika.

  10. Roer de apart gehouden marinade en paprika met een vork door de kip.

  11. Vul de wraps met ijsbergsla, witte kool en pulled chicken. Vouw ze toe en plaats tussen een visklem.

  12. Gril 1 min aan elke kant op de barbecue en serveer, eventueel met looksaus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit