Belgische bokaal met grijze garnalen, kerstomaat, witlof en krieltjes

Belgische bokaal met grijze garnalen, kerstomaat, witlof en krieltjes

Allergenen

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Maak de bloemkool en broccoli schoon. Verdeel ze in roosjes en voeg 2 el olijfolie en een snufje zout toe.

  3. Rooster ze ongeveer 20 min, zodat ze mooi bruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. Dressing: meng de mayonaise met de fijngehakte bieslook, augurken en peterselie.

  5. Kook ondertussen de krieltjes in licht gezouten water.

  6. Snij de kerstomaten in twee, het witlof in reepjes en de appel met schil ook in reepjes.

  7. Schik de ingrediënten in laagjes in je bokaal. Start met de dressing. Verdeel er achtereenvolgens kerstomaten, krieltjes, zilveruitjes, grijze garnalen, witlof, appel en veldsla over.

  8. Als garnituur voeg je wat geraspte bloemkool en enkele gegrilde broccolien bloemkoolroosjes toe.

  9. Zet de bokaal in de koelkast tot je de salade gaat serveren.