Belgische kotelet met snel mosterdsausje, worteltjes, waterkers en ‘pellepatatjes’

Belgische kotelet met snel mosterdsausje, worteltjes, waterkers en ‘pellepatatjes’

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Reinig, spoel en droog de waterkers.

  3. Snij het loof van de wortelen tot 2 cm boven de wortelen af. Spoel grondig en blancheer de wortelen beetgaar.

  4. Smelt een klontje boter in een pot en voeg de worteltjes toe. Glaceer en zet het vuur uit.

  5. Spoel de aardappeltjes grondig en kook ze ongeschild gaar. Giet ze af en laat uitdampen.

  6. Kruid het vlees. Bak de koteletten aan beide kanten goudbruin in hete boter. Haal uit de pan en hou warm.

  7. Verwijder het teveel aan vet uit de pan. Giet een scheutje cognac in de pan en roer de braadresten los.

  8. Voeg room en mosterd naar smaak toe en laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Laat indien gewenst indikken met maïzena.

  9. Schik de kotelet, wat pellepatatjes, waterkers en worteltjes op voorverwarmde borden.

  10. Werk af met de saus.