Blinde vink met erwtjes en worteltjes en peterselieaardappelen

Blinde vink met erwtjes en worteltjes en peterselieaardappelen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en laat drogen.

  2. Snipper de krulpeterselie fijn.

  3. Verhit 2 el boter in een pan en wentel de aardappelen erdoor. Kruid met zwarte peper, nootmuskaat en zout. Meng de krulpeterselie eronder.

  4. Warm de oven voor op 180°C.

  5. Smelt 2 el boter in een braadpan.

  6. Bak de blinde vinken aan alle zijden mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Leg de blinde vinken in een ovenschotel en bak 25 min in de oven. Overgiet regelmatig met het braadvocht.

  8. Blus de pan van de blinde vinken met rundsfond. Laat tot ½ inkoken. Klop de mosterd erdoor. Kruid met zwarte peper en zout. Bind met Maïzena express.

  9. Pel de uien en snij fijn.

  10. Schil de wortelen en snij in niet te dikke schijfjes.

  11. Smelt 3 el boter in een steelpan en bak de ui glazig.

  12. Roer de wortelen en erwtjes onder de uien. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Blus met 150 ml water. Voeg de tijm en laurier toe en laat 5 min onder deksel stoven.

  14. Haal het deksel van de pot en laat het overtollige vocht verdampen.

  15. Verdeel de blinde vinken, aardappelen en groenten over het bord. Overgiet het vlees met de saus.