Bosbessentaart met bosbessenijs

ce48c9d19079174c3737a7388c66c4ad1e6b21b1df60a82463267889f656bf4c.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. IJs: spoel de bosbessen en mix ze fijn. Voeg toe aan de suiker en meng. Klop de room dik vloeibaar op. Meng alles bij elkaar en giet in de ijsmachine. Laat gedurende ± 35 à 40 minuten draaien tot ijs. (*)

  3. Taart: leg het zanddeeg in de taartvorm en prik er met een vork gaatjes in.

  4. Spoel de bosbessen en laat uitlekken. Bedek de bodem van de taart met een dikke laag bosbessen.

  5. Mix de suiker met de eieren en de room. Giet dit mengsel over de bosbessen.

  6. Zet in de voorverwarmde oven, verminder de temperatuur naar 180°C en laat gedurende ± 30 minuten bakken.

  7. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Werk af met wat bloemsuiker.

  8. Snij in stukken en serveer met een bolletje ijs en een toefje slagroom.

  9. (*) Je kan de mengeling voor het ijs ook gewoon in de diepvries steken en laten opstijven. Dan moet je het wel meteen opeten, anders komen er te veel kristallen in het ijs.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit