Bouillabaisse van groenten met rouille en gruyrecroutons

88349a1aa503645cd28f29c832cc16115e2f3f620ffdf640c6f31eee01ac3895.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 500.0 g Spar krieltjes

    Snij de krieltjes in de lengte doormidden.

  2. Ingrediënten: 2.0 tenen look 1.0 uien

    Pel en hak de ui grof. Pel en pers de look fijn.

  3. Ingrediënten: 3.0 preistengels

    Maak de preistengels schoon en snij in brede ringen.

  4. Ingrediënten: 6.0 San Marzano tomaten

    Snij de tomaten in 4.

  5. Ingrediënten: 2.0 venkels

    Snij de stelen van de venkels, hou het venkelgroen bij en snij de knollen in partjes.

  6. Ingrediënten: 1.0 kl piment d’espelette

    Verhit een scheut olijfolie in een ruime gietijzeren pot en bak de aardappelen, uisnippers en preiringen op een laag vuur. Schep af en toe om zodat het geheel niet aanbakt. Voeg de look en espelettepeper toe en bak 1 min mee.

  7. Ingrediënten: enkele saffraandraadjes 0.5 zeste van sinaasappels 3.0 takken tijm 350.0 ml groentebouillon

    Overgiet met de helft van de bouillon en breng aan de kook. Voeg saffraan, sinaasappelzeste en 2 takjes tijm toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min pruttelen.

  8. Voeg de venkel en tomaten toe, schep om en laat nog 10 min koken. Rits de rest van de tijmnaaldjes los en voeg toe.

  9. Rouille

    Ingrediënten: 2.0 eidooiers 150.0 ml maïsolie 70.0 g tomatenpuree 0.5 kl piment d’espelette citroensap

    Pel en pers de look fijn, bestrooi met zout en klop de eidooiers erdoor. Voeg daarna de olie drupje per drupje toe, onder voortdurend kloppen met de handmixer, totdat het mengsel wat dikker is. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met citroensap, zout en espelettepeper.

  10. Croutons

    Ingrediënten: stokbroden Spar gemalen gruyèrekaas

    Snij het brood in blokjes en bestrooi met kaas. Zet onder een hete grill tot de kaas gaat smelten.

  11. Serveer het gerecht in soepborden en schep de croutons en rouille erop.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit

Smakelijk

........................................................

Magazines

........................................................

Over Spar

........................................................