Carbonara van witte kool met pancetta

Carbonara van witte kool met pancetta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de witte kool in fijne, lange repen.

  2. Stoof de witte kool aan in een klontje boter.

  3. Voeg een scheutje water en ½ groentebouillonblokje toe en stoof zacht. Kruid met peper en zout.

  4. Saus: leg de pancetta op bakpapier op een bakplaat en bak 10 min in de oven op 180°C. Of bak krokant in een pan zonder vetstof. Trek de pancetta in stukjes uit elkaar.

  5. Meng de room met de eieren en eidooiers. Voeg de Parmezaanse kaas toe en mix kort. Warm op.

  6. Giet de zachte witte kool bij de saus. Laat nog even op het vuur warmen en roer door.

  7. Verdeel de witte koolcarbonara over de borden. Werk af met stukjes pancetta, plukjes kervel en nog wat extra versgeraspte Parmezaanse kaas.