Chocoladevenkelcake met pastisroom

Chocoladevenkelcake met pastisroom

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de stelen van de venkel en snij deze in kleine stukjes. Doe ze samen met de kandijsuiker en het water in een pan en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen tot de steeltjes zacht zijn en het mengsel stroperig wordt. Schep de steeltjes op bakpapier.

  3. Snij de venkelknol in dunne plakjes.

  4. Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier en schik de plakken venkel op de bodem.

  5. Smelt de chocolade samen met de boter boven een warmwaterbad. Meng goed en laat een beetje afkoelen.

  6. Scheid de eieren en meng de eidooiers met 2 eetlepels suiker.

  7. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker.

  8. Schep de eidooiers door de chocolade onder voortdurend roeren.

  9. Spatel 1/3 van het stijfgeklopte eiwit door de chocolade. Voeg de rest van het eiwit beetje bij beetje toe.

  10. Stort de chocolademengeling over de venkelplakken en plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven. Bak ze gaar.

  11. Klop de room op met de pastis en de suiker.

  12. Laat de cake afkoelen op een rooster. Schep de zoete venkelsteeltjes erover en bestrooi met poedersuiker. Serveer samen met de pastisroom.