Citroenpuree met gebakken kabeljauw, garnaaltjes en zure rode bietjes

Citroenpuree met gebakken kabeljauw, garnaaltjes en zure rode bietjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zure rode bietjes: snij de rode bietjes in reepjes.

  2. Breng de azijn met suiker aan de kook. Laat 2 min koken.

  3. Overgiet de bietjes met de kokende azijn.

  4. Laat 30 min rusten in de koelkast.

  5. Citroenpuree: schil de aardappelen, snij in 6 en kook gaar in gezouten water.

  6. Giet het kookvocht van de aardappelen af en prak ze grof.

  7. Meng de boter, de melk en het citroensap onder de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Verwarm de oven voor op 190°C.

  9. Laat de puree op een zacht vuur, al roerend, opwarmen.

  10. Leg 4 dunne plakjes boter in een ovenbestendige braadpan.

  11. Verdeel de vis over de boter en bak.

  12. Gaar de vis verder in de voorverwarmde oven voor ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  13. Verdeel de garnalen over de vis.

  14. Werk af met verse dille.

  15. Serveer de kabeljauw met de citroenpuree en zure bietjes.