Chocoladecake met rode bietjes

Chocoladecake met rode bietjes

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de boter in blokjes en laat ze op kamertemperatuur komen.

  3. Splits de eieren.

  4. Beboter de springvorm en leg een vel bakpapier op de bodem.

  5. Pel de bietjes en pureer ze in de keukenmachine.

  6. Hak de chocolade in stukjes.

  7. Smelt de chocolade boven een warmwaterbad. Roer, als de chocolade gesmolten is, de hete koffie er in enkele bewegingen door. Voeg de boterblokjes toe en laat ze smelten zonder te roeren.

  8. Zeef de bloem met de cacao en een flinke snuif zout.

  9. Haal de chocolade van het vuur en roer de suiker erdoor. Laat de chocolade iets afkoelen. Roer de eidooiers en bietjespuree er op hoge snelheid door.

  10. Voeg het bloemmengsel toe en klop tot een homogeen beslag.

  11. Klop het eiwit tot sneeuw. Schep luchtig door het beslag. Stort het beslag in de springvorm en zet in de oven.

  12. Draai de oven lager tot 160°C en bak de cake in ongeveer 1 uur gaar.