Coq à la Brabançonne

fdfb0080899176316fbe1c073c80beb244712daf24f9508007e170624bc2e116.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Borstel de champignons schoon. Pel de uien en snij fijn.

  2. Smelt een klont boter in een gietijzeren pan en bak hierin de kip aan alle zijden goudbruin. Voeg de uistukjes en spekblokjes toe. Laat even stoven. Flambeer met de jenever en overgiet met de rode wijn.

  3. Voeg het kruidentuiltje, bouillonblokje en de champignons toe. Kruid met peper en zout.

  4. Dek de pan af en laat op een zacht vuurtje gaar stoven.

  5. Snij de korsten van het brood en snij het brood in stukjes. Bak ze goudbruin en krokant in boter. Kruid ze met peper en zout.

  6. Haal de kip uit de pan en leg op een voorverwarmde schaal. Laat de saus iets indikken na toevoeging van wat sausbinder. Schep de saus over en naast de kip.

  7. Werk af met krokante broodkorstjes en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit