Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de zilveruitjes en snij de champignons in plakjes. Snij de dragonblaadjes fijn.

  2. Kruid de kip met peper en zout.

  3. Verwarm een klontje boter in een ruime pot en fruit hierin de zilveruitjes glazig. Schep ze uit de pot, bak er dan de spekreepjes krokant in en haal alles uit de pot.

  4. Schik de kippendelen in de pot met de velkant naar beneden en kleur langs beide zijden. Giet het vet af (hou apart) en flambeer de kip met cognac. Blus met de wijn. Schik alle ingrediënten zodanig dat de kippendelen onder staan. Laat 10 min inkoken en overgiet met de gevogeltefond.

  5. Voeg de zilveruitjes, spekreepjes en het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Dek de pot af en laat op een zacht vuur in ± 30 min gaar sudderen. Haal van het vuur en laat 30 min rusten.

  6. Bak de champignonplakjes in gebruinde boter en kruid met peper en zout. Giet het vrijgekomen vocht samen met het vet bij het vet van de kip.

  7. Haal de kip uit de pot, verwijder het kruidentuiltje en zeef de saus. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Klop het overgehouden vet erdoor. Breng op smaak met peper, zout, peterselie en dragon. Voeg de uitjes en spekreepjes terug toe.

  8. Verdeel de kip over voorverwarmde borden en schep de saus en champignonplakjes erover.