Marinade met Coca-Cola voor ribbetjes

10Overige30minPrint
Ingrediënten
  • 2 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • 1 Coca-Cola
  • 230 ml ketchup
  • 50 ml appelsap
  • 2 eetlepels Boni sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 ml Boni Selection vloeibare honing
  • 1 à 3 koffielepels srirachasaus
  • 1 koffielepel piment d’espelette
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 2 kg koteletten
Recept
  1. Pel de ui en teentjes look en snipper alles fijn. Doe de fijngesnipperde ui, look en verse tijm in een pan met wat olijfolie. Verwarm de olie en laat de uien en look fruiten.
  2. Voeg alle andere ingrediënten toe als de ui en look goudgeel zijn.
  3. Laat ongeveer 10 minuten inkoken tot een dikke saus.
  4. Laat de saus afkoelen. Doe de saus in een blender en mix fijn.
  5. Smeer het vlees in met dit mengsel en zet een paar minuten in de koelkast.
  6. Haal het vlees uit de koelkast net voor het bakken. Gril het vlees op een hete barbecue.
< naar recepten