Gelakte ribben met lak van rum-cola

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 2 vleesribben
  • paprikapoeder
  • 1 blikje Coca-Cola
  • 1 dl bruine rum
  • sap van 1 limoen
  • 2 rode pepertjes
  • 1 el Boni mosterd
  • 1 el Luikse siroop
Recept
  1. Lak: laat alle ingrediënten samen inkoken tot een half stroperige saus.
  2. Maak een mengeling van peper, zout en paprikapoeder.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C.
  4. Snij de achterkant van de ribben in en trek het vlies los.
  5. Bestrooi de ribben rijkelijk met het kruidenmengsel.
  6. Verdeel de lak mooi over het vlees.
  7. Steek de ribben in de voorverwarmde oven en laat ze ± 1 u garen. Lak regelmatig opnieuw aan alle zijden.
< naar recepten