Côte à l’os met peperkorst, krielaardappelen en kruiden

Côte à l’os met peperkorst, krielaardappelen en kruiden

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Peperkorst: rooster de korianderbollen samen met de gemengde peperbollen, jeneverbes en kruidnagel al roerend in een pan zonder vetstof op een matig vuur tot de kruiden beginnen te geuren.

  2. Doe de kruiden in een hakmolen of vijzel en maal ze fijn met het lookpoeder, gerookt paprikapoeder en zout.

  3. Verdeel de geroosterde kruiden over de côte à l’os. Pak strak in met plastic folie.

  4. Laat 30 min op kamertemperatuur marineren.

  5. Verwarm de barbecue voor op 180°C.

  6. Leg de côte à l’os 30 à 35 min indirect op de barbecue.

  7. Boen de krielaardappelen schoon. Kruid met lookpoeder, zout en besprenkel met 3 el zonnebloemolie.

  8. Gaar 35 min in een aluminium schoteltje op de barbecue.

  9. Snij de gekleurde kerstomaten in 2 en meng met de gemengde sla.

  10. Breng op smaak met witte wijnazijn, extra vierge olijfolie, zwarte peper en zout.

  11. Serveer de côte à l’os met de gebakken krielaardappelen en het slaatje.