Dahl met linzen, wortel en koriander

9e4ad72d00a1d62a725649f6548d17c6676667546ec705fca4340ad8989fd07b.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en teentjes look. Snipper alles fijn.

  2. Schil 4 cm gember en snij fijn.

  3. Snij de chilipeper fijn.

  4. Schrob de wortelen schoon en snij in stukjes van 2 cm.

  5. Spoel de linzen grondig.

  6. Pluk de blaadjes van de koriander en hou opzij. Snij de steeltjes van de koriander in kleine stukjes.

  7. Verwarm 1 el rijstolie in een pot en fruit de ui op een laag vuur.

  8. Voeg de look, chilipeper en gember toe. Roerbak 1 min. Bestrooi met garam masala, komijn en kurkuma en roerbak.

  9. Schep de wortelstukjes erdoor en overgiet met de bouillon.

  10. Voeg de linzen en koriandersteeltjes toe. Kruid met peper en zout.

  11. Dek de pot af en breng aan de kook. Kook gaar in 20 min.

  12. Afwerking: snij de piccantina in fijne ringetjes, 1 cm geschilde gember in lucifers en de look in flinterdunne plakjes.

  13. Verhit 1 el rijstolie in een kleine pan en roerbak de look, gember en chili goudkleurig en knapperig.

  14. Verdeel de dahl over kommen. Werk af met het gebakken chilimengsel en bestrooi met korianderblaadjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit