Donuts met boterkaramel

Donuts met boterkaramel

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Karamel

    Zet 150 g suiker met het water op het vuur en laat karamelliseren.

  2. Kook de room op met 115 g boter en voeg toe aan de suiker wanneer deze de juiste goudgele kleur heeft. Roer glad en voeg eventueel wat grof zout toe. Bewaar in een plat potje.

  3. Donuts

    Meng de bloem, 30 g suiker en het zout.

  4. Meng de gist met de lauwe melk op kamertemperatuur. Voeg toe aan de bloem en kneed tot een soepel deeg. Meng het ei en 25 g malse boter eronder en kneed verder tot een soepel deeg. Laat 1 tot 2 u rusten.

  5. Rol het deeg uit tot ± 1 cm. Steek er rondjes uit met de grootste uitsteekring en daarna, in het midden, met de kleine uitsteekring. Leg op een bakplaat met bakpapier en laat 30 min rijzen.

  6. Bak in de friteuse op 180°C en draai halverwege om. Laat wat afkoelen.

  7. Dip de halfafgekoelde donut in de boterkaramel. Werk af met kokosrasp, hagelslag, nootjes, … naar keuze.