Empanadas de sardinas

37fcfa3dbfbc2f96d2337c57a37439590556a7ab41743c2f12736f3f5075b2a5.jpg

Allergenen

Eieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Laat de champignons uitlekken en hak ze fijn.

  3. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snij het vruchtvlees fijn.

  4. Hak de olijven en de jalapeño’s fijn.

  5. Pel de ui en snipper fijn.

  6. Open het blik pilchards en giet de bovenste laag tomatensaus weg.

  7. Prak de pilchards met saus fijn met een vork. Meng de olijven, jalapeño’s, ui, champignons en tomaat erdoor en kruid met peper en zout.

  8. Steek cirkels met een doorsnede van 10 cm uit het deeg.

  9. Leg op elke cirkel 1 el vulling en vouw dicht.

  10. Verzegel de randen met de tanden van een vork. Schik de empanada’s op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  11. Maak in elke empanada enkele sneden om het teveel aan vocht te laten ontsnappen.

  12. Klop het ei los en borstel de empanada’s in.

  13. Bak ze goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 30 min.

  14. Laat afkoelen en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit