Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
 - Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 - Vlees
 
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Knip de vinnen van de forel. Kruid de binnenkant van de forel met zwarte peper.
 - 
                    
                    
Stop de buikholte vol met rozemarijn, dille en tijm.
 - 
                    
                    
Snij een citroen in halve schijfjes en steek een 2-tal schijfjes in elke forel.
 - 
                    
                    
Meng het eiwit met het zout tot een natte massa.
 - 
                    
                    
Bedek het bakblik met bakpapier.
 - 
                    
                    
Leg een laag zout op de bodem en leg er 2 forellen op.
 - 
                    
                    
Dek af met de rest van het zout. Staart en kop hoeven niet bedekt te worden.
 - 
                    
                    
Plaats het bakblik 40 min indirect op een barbecue van 180°C.
 - 
                    
                    
Haal van de barbecue en laat 10 min rusten.
 - 
                    
                    
Breek de zoutkorst met de achterkant van een mes en haal de forel eruit.
 - 
                    
                    
Verwijder zoveel mogelijk zout en ‘pel’ de vis.
 - 
                    
                    
Haal de filet van de graat en serveer met citroenpartjes en brood.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders