Frambozenjam zonder pectine

Frambozenjam zonder pectine

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de vanillestok overlangs doormidden. Doe de frambozen in een ruime kookpot en voeg de confituursuiker en de vanillestok hieraan toe. Roer even goed om en sluit de kookpot af met een deksel.

  2. Laat alles drie uur rusten.

  3. Zet de kookpot met de frambozen op het vuur en breng alles aan de kook. Na 3 minuten borrelen is de confituur klaar. Haal de vanillestok uit de confituur. Test of de confituur dik genoeg is door een beetje confituur op een ijskoud bordje uit te gieten. Als dit opstijft is de confituur klaar. Indien niet, laat nog even koken.

  4. Giet de warme frambozenconfituur onmiddellijk in de propere bokaaltjes (*). Sluit ze af met een deksel en laat alles omgekeerd afkoelen. Giet tegen de randen, zo voorkom je luchtbellen. Giet helemaal tot aan de rand, draai stevig dicht en zet de potten ondersteboven. Hierdoor zuigen de potten zich vacuüm en kan je het gemaakte lekkers tot een jaar bewaren.