Fusilli tricolore met prosciutto, rucola, croutons en pesto van basilicum

Fusilli tricolore met prosciutto, rucola, croutons en pesto van basilicum

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto: neem een blender en doe de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, gepelde look en de basilicum erin. Giet de olijfolie er met mondjesmaat bij. Mix op volle toeren tot een gladde pasta. Voeg het sap van de citroen erbij. Kruid met peper en zout. Proef en kruid bij indien nodig.

  2. Zet een grote pot water met zout op om de pasta te koken.

  3. Snij de prosciutto in reepjes en bak ze lichtjes aan.

  4. Snij het brood in repen en vervolgens blokjes voor de croutons. Bak de croutons in een beetje olijfolie.

  5. Giet de pasta af, als hij gaar is. Meng met pesto tot de pasta mooi groen ziet.

  6. Giet in een kom en meng de kerstomaatjes, de croutons, de prosciutto en de rucola erdoor. Werk af met een beetje olijfolie.