Gebakken feta met granaatappelsaus en kruidensla

Gebakken feta met granaatappelsaus en kruidensla

Allergenen

Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en snipper fijn.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een pan. Bak de sjalot glazig.

  3. Blus met porto en laat droog koken.

  4. Voeg de tijm, 25 ml balsamicoazijn, de honing en het granaatappelsap toe en laat koken tot een dikkere saus.

  5. Zeef de saus en hou warm op een zacht vuur.

  6. Meng kervel, basilicum, platte peterselie en veldsla.

  7. Roer er 20 ml balsamicoazijn en 3 el olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 225°C.

  9. Snij elk stuk fetakaas in 2 en paneer ze met bloem, losgeklopte eieren en amandelschilfers.

  10. Leg de gepaneerde feta op een ovenplaat met bakpapier en plaats vlak voor het serveren 8 à 10 min in de voorverwarmde oven.

  11. Serveer de warme, smeuïge feta met het kruidenslaatje.

  12. Besprenkel met de granaatappelsaus en werk af met granaatappelpitjes.