Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Snipper de bieslook fijn. 
- 
                    
                    Pel de ui en de look. Snipper de ui fijn. Pers de look fijn met een lookpers. 
- 
                    
                    Snij 250 g champignons in 4 en de overige champignons in dunne schijfjes. 
- 
                    
                    Verhit wat boter in een kookpot en bak de ui en look glazig. Voeg de champignons toe en laat al roerend mee bruin bakken. Blus met de melk en kippenbouillon. 
- 
                    
                    Bind de rozemarijn, de tijm en het laurierblaadje samen tot een kruidentuiltje en voeg toe. Laat de soep 20 min koken. 
- 
                    
                    Verhit nog wat boter in een bakpan en bak de champignonschijfjes krokant en goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. 
- 
                    
                    Haal de champignons van het vuur en roer er ¾ van de fijngesnipperde bieslook onder. 
- 
                    
                    Hol het brood uit. Hou 40 g van de binnenkant van het brood bij. 
- 
                    
                    Verwijder het kruidentuiltje uit de soep. Voeg 40 g broodwit toe en mix de soep fijn. 
- 
                    
                    Verwarm de grill van de oven voor. 
- 
                    
                    Giet de soep in het uitgehold brood en bestrooi met gemalen kaas. 
- 
                    
                    Gratineer kort onder de grill. 
- 
                    
                    Bestrooi met de rest van de fijngesnipperde bieslook en de gebakken champignonschijfjes. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                