Gegrilde zalm met bearnaisesaus

Gegrilde zalm met bearnaisesaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en hou warm.

  2. Snij de tomaat in kleine ruitvorm.

  3. Gril de zalm in een grillpan en laat op een zacht vuur garen. Kruid met peper en zout.

  4. Bereid de bearnaisesaus: doe de eidooiers in een ruime kookpot (type conische sauspan) en voeg de dragonazijn toe. Zet op een matig vuur en klop met een klopper tot je schuim bekomt. Verhoog de temperatuur van het vuur en klop tot een romige massa. Laat de geklaarde boter ondertussen smelten. Voeg de lauwe boter langzaam bij het eimengsel en roer de boter er geleidelijk bij. Haal van het vuur en voeg de fijngehakte dragon en peterselie toe. Kruid met peper en zout.

  5. Dresseer de pasta in het midden van het bord, schik de gegrilde zalmfilet erop. Schik er de tomatenruitjes en lepeltjes bearnaisesaus rond. Versier met een takje dragon.