Gehaktbrood met peer, appel, amandel en blauwe kaas

38ac2c770ba06bc6c4a7b31fee93127768a8e787e9d50b6595d8702cfc20544c.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appel en peer. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met citroensap van ½ citroen. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. Meng het gehakt met de eidooiers, het amandelpoeder, een snuifje zout en zwarte peper.

  3. Vorm het gehaktbrood tot een vierkant van ± 30 cm op 30 cm.

  4. Verdeel ½ van de blokjes appel en peer erover. Verkruimel de blauwe kaas erover.

  5. Rol het gehaktbrood stevig op en duw goed aan tot 1 geheel. Kruid het gehaktbrood met peper.

  6. Leg 15 min in een ingeboterde ovenschaal in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Bak het gehaktbrood 1 u 10 min in de voorverwarmde oven.

  9. Rooster de amandelschilfers al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof op een matig vuur.

  10. Verwijder de harde kern van het witlof en snipper fijn.

  11. Meng met de gewassen veldsla, overige appel- en peerblokjes, rozijnen en yoghurtdressing. Kruid met zwarte peper en zout. Werk af met geroosterde amandelschilfers.

  12. Snij het gehaktbrood in sneetjes en serveer met het slaatje.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit