Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de harde kern van het witlof. Snij in reepjes.

  2. Smelt wat boter in een pan en bak het witlof gaar. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.

  3. Bestrooi met de bloem. Giet de melk er langzaam bij. Breng al roerend aan de kook en laat binden. Voeg de kaas toe en laat smelten.

  4. Roer de hamreepjes erdoor. Kruid met zwarte peper en zout. Leg er plasticfolie op en druk aan, zet in de koelkast en laat opstijven.

  5. Snipper ¾ van de peterselie fijn.

  6. Meng het gehakt met de peterselie, eidooiers en paneermeel. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Warm de oven voor op 180°C.

  8. Duw ½ van het gehakt open in een cirkel van 25 cm, op een stuk bakpapier. Verdeel de witlofvulling erover. Blijf een 3-tal cm van de rand. Bedek met de rest van het gehakt en druk de randen goed aan.

  9. Boen de krieltjes proper met water en dep droog. Kruid met zwarte peper, zout en wat zonnebloemolie. Leg de krieltjes rond het gehaktbrood.

  10. Zet 40 à 45 min in de voorverwarmde oven.

  11. Werk af met peterselie.