Gevuld gehaktbrood met witlof en kaas

Kookgerei
Bakpapier (1)
Eieren , Vis , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder de harde kern van het witlof. Snij in reepjes.
-
Smelt wat boter in een pan en bak het witlof gaar. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.
-
Bestrooi met de bloem. Giet de melk er langzaam bij. Breng al roerend aan de kook en laat binden. Voeg de kaas toe en laat smelten.
-
Roer de hamreepjes erdoor. Kruid met zwarte peper en zout. Leg er plasticfolie op en druk aan, zet in de koelkast en laat opstijven.
-
Snipper ¾ van de peterselie fijn.
-
Meng het gehakt met de peterselie, eidooiers en paneermeel. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Duw ½ van het gehakt open in een cirkel van 25 cm, op een stuk bakpapier. Verdeel de witlofvulling erover. Blijf een 3-tal cm van de rand. Bedek met de rest van het gehakt en druk de randen goed aan.
-
Boen de krieltjes proper met water en dep droog. Kruid met zwarte peper, zout en wat zonnebloemolie. Leg de krieltjes rond het gehaktbrood.
-
Zet 40 à 45 min in de voorverwarmde oven.
-
Werk af met peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders