Gevuld gehaktbrood met kaas en ei

f97738386de1e4188660943bc8d68f0c3a93a3ec9ff97e32b974ead135e2d78d.jpg

Allergenen

Eieren , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de eieren in kokend water en kook 8 min. Laat afkoelen en pel.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, eidooier, paneermeel, worcestersaus, zwarte peper en zout.

  3. Duw het gehakt plat op bakpapier tot een rechthoek van 30 x 20 cm. Beleg met de sneden jonge, ontkorste kaas, maar blijf 3 cm van de randen. Schik de gekookte eieren in het midden naast elkaar op de kaas. Gebruik het bakpapier om het gehakt volledig naar elkaar toe te vouwen en kneed wat bij tot een ‘brood’. Leg in de koelkast tot gebruik.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Pel de look en pers fijn. Meng met de bruine suiker, mosterd en barbecuesaus.

  6. Gaar het gehaktbrood 50 min op een ovenplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven. Smeer na 40 min in met wat barbecuesaus.

  7. Snij de tomaatjes in 2 of 4.

  8. Snij de slaharten in de lengte doormidden. Besmeer met zonnebloemolie.

  9. Gril de slaharten in een grillpan of op de BBQ. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Smeer het gegaarde gehaktbrood in met nog een laagje barbecuesaus en verdeel in schijfjes. Serveer met de kerstomaten, gegrilde slaharten en frietjes.