Gehaktbrood met peer, appel, amandel en blauwe kaas

Gehaktbrood met peer, appel, amandel en blauwe kaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appel en peer. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met citroensap van ½ citroen. Zet in de koelkast tot gebruik.

  2. Meng het gehakt met de eidooiers, het amandelpoeder, een snuifje zout en zwarte peper.

  3. Vorm het gehaktbrood tot een vierkant van ± 30 cm op 30 cm.

  4. Verdeel ½ van de blokjes appel en peer erover. Verkruimel de blauwe kaas erover.

  5. Rol het gehaktbrood stevig op en duw goed aan tot 1 geheel. Kruid het gehaktbrood met peper.

  6. Leg 15 min in een ingeboterde ovenschaal in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Bak het gehaktbrood 1 u 10 min in de voorverwarmde oven.

  9. Rooster de amandelschilfers al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof op een matig vuur.

  10. Verwijder de harde kern van het witlof en snipper fijn.

  11. Meng met de gewassen veldsla, overige appel- en peerblokjes, rozijnen en yoghurtdressing. Kruid met zwarte peper en zout. Werk af met geroosterde amandelschilfers.

  12. Snij het gehaktbrood in sneetjes en serveer met het slaatje.