Gemarineerde rauwe zalm met aardappel in de schil in zoutkorst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de olijfolie met het citroensap, de suiker, de peper, het zout en de fijngehakte dille.

  2. Snij de zalm met een goed mes in fijne plakjes.

  3. Strijk elk plakje zalm aan weerszijden in met het mengsel. Laat gedurende 1 uur marineren.

  4. Verwijder de overtollige marinade. Schik de zalmplakjes op de borden. Versier met takjes fijngehakte dille en roze peperbolletjes.

  5. Was de aardappel. Spoel de kruiden en hak fijn. Voeg het grof zeezout bij de bloem en eiwitten. Meng goed en voeg indien nodig een beetje water toe. Meng de groene kruiden eronder.

  6. Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met de aardappelen en een dikke laag zoutmengsel. Laat gedurende 35 à 45 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C. Stort de zoutblok op een handdoek. Breek de zoutkorst open om de gare en geparfumeerde aardappelen eruit te halen. Veeg het zout er zorgvuldig af.

  7. Laat de aardappelen een beetje afkoelen en snij ze in Serveer met de gemarineerde zalm.