Gepocheerde kabeljauw met groenten uit de oven

849320d77aa7daecbaa3f670af2886dd7fe6d24c3343216b1a4fdf0110938606.jpg

Allergenen

Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten, schil de raapjes, was de spitskool en spoel de prei.

  2. Snij de prei, sjalotten, spitskool, raapjes en venkel in ± even grote stukken.

  3. Meng de groenten met olie en viskruiden.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Schik de groenten in een vuurvaste schotel en gaar ± 20 min in de voorverwarmde oven.

  6. Snij de tomaten in fijne schijven.

  7. Kruid de vis met peper en zout. Schik de schijfjes tomaat op de vis zoals schubben.

  8. Haal de schotel met groenten uit de oven, verdeel de groenten in het midden van de schotel en leg de vis erop.

  9. Overgiet met het bier.

  10. Verlaag de temperatuur van de oven naar 175°C en gaar de vis ± 15 min. De tijd in de oven kan variëren naargelang de dikte van het kabeljauwhaasje.

  11. Haal de schotel uit de oven en verfris met druppels citroensap.

  12. Werk af met plukjes dille.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit