Gepofte aardappel met cottage cheese, gebakken entrecote en groene groenten

Gepofte aardappel met cottage cheese, gebakken entrecote en groene groenten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de aardappelen. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie. Zorg dat er geen stoom kan vrijkomen.

  4. Leg de ingepakte aardappelen op de bakplaat. Gaar ± 1 u in de voorverwarmde oven. Controleer met een mes of de aardappelen gaar zijn. Gaar, indien nodig, nog 15 min langer.

  5. Snipper de peterselie en bieslook fijn. Meng de cottage cheese met de verse kruiden. Kruid met peper en zout.

  6. Blancheer de verschillende groenten beetgaar. Laat de groenten onmiddellijk schrikken onder koud water.

  7. Laat 1 el boter smelten in een pan en hussel de groenten onder de boter. Kruid met peper en zout.

  8. Bak de entrecote in 2 el boter en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Haal de gepofte aardappelen uit de oven en snij in twee. Snij niet door tot aan de onderkant zodat de aardappel 1 geheel blijft.

  10. Vul de aardappel met de cottage cheese en werk af met wat gebakken uitjes. Versier met een takje bieslook.

  11. Serveer de aardappel bij het vlees en de groenten.