Gluten
, Lactose
, Melk
en Mosterd.Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de aardappelen. Kook ze gedurende 15 minuten in de schil. Laat ze uitlekken.
Bestrooi de aardappelen met grof zout en verpak ze stevig in aluminiumfolie. Leg ze (ongeveer 50 minuten) in het midden van een voorverwarmde oven totdat ze gaar zijn.
Snij het witte gedeelte van de prei in fijne ringen. Stoof zacht aan in de boter. Roer de bloem erdoor en overgiet met bouillon. Blijf roeren en laat iets indikken. Breng op smaak met mosterd en room. Kruid met peper en zout.
Bak de spekreepjes krokant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hou warm.
Snij het hoedje van de aardappelen eens ze gaar zijn. Lepel wat kruim eruit om plaats te maken voor de vulling.
Schep de romige prei erin. Bestrooi met spekreepjes. Werk af met bieslook.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders