Gepofte zoete aardappelen met dukkah van amandelen

da8bfabf84383425ff0d959d13400343b0e9357b8869ebcb551098b4535d432f.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en leg ze op een hete BBQ. Draai regelmatig een kwartslag en gaar ze in 45 à 60 min, afhankelijk van de grootte.

  2. Dukkah: verwarm de komijnzaadjes, samen met de koriander- en venkel zaadjes in een pannetje op middelmatig vuur tot je de kruiden ruikt. Giet in een vijzel en stamp tot de zaadjes gebroken zijn.

  3. Verwarm in dezelfde pan de sesamzaadjes en laat lichtjes roosteren.

  4. Hak de amandelen grof.

  5. Doe de grofgehakte noten bij de rest in de vijzel en stamp tot kleine stukjes.

  6. Voeg de oregano, sesamzaadjes, chilivlokken en fleur de sel toe.

  7. Snij de aardappelen in de lengte door en druk ze een beetje open. Lepel er Griekse yoghurt over, bestrooi royaal met dukkah en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit