Gerookte forelmousse

Gerookte forelmousse

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de gelatineblaadjes in koud water.

  2. Snij de gerookte forel in kleine stukjes.

  3. Warm de visfumet op. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Voeg toe aan de warme fumet (maar niet kokend) en los de gelatine al roerend op.

  4. Mix de forelstukjes fijn in de keukenrobot en voeg de vloeistof beetje bij beetje toe. Laat mixen tot je een fijne puree bekomt.

  5. Laat de mousse afkoelen tot kamertemperatuur.

  6. Klop de room ondertussen half vloeibaar op.

  7. Roer de dik vloeibare room onder de mousse met behulp van een spatel. Kruid met peper en zout.

  8. Zet de ringen op een schotel of bakplaat bedekt met plasticfolie. Vul de ringen voorzichtig met de mousse. Zet in de koelkast en laat gedurende minstens 6 uur opstijven.

  9. Ontvorm de ringen voorzichtig met behulp van een scherp mesje.

  10. Spoel de radijsjes en snij in fijne plakjes.

  11. Zet de mousse in een schaaltje. Werk af met enkele plakjes radijs, een toefje dille en wat preischeuten.

  12. Giet nog wat olijfolie in het schaaltje en serveer.