Geroosterde auberginerolletjes met satsebeli en bulgur

Geroosterde auberginerolletjes met satsebeli en bulgur

Kooktips

Het recept van Satsebeli kan u ook op onze website vinden.

Allergenen

Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de aubergines in de lengte in fijne plakken.

  3. Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  4. Pel de look en pers de teentjes. Meng met 4 el olijfolie en tijmnaaldjes. Bestrijk de aubergineplakken met de olie.

  5. Kruid met peper en zout en rooster in 20 min goudbruin en gaar.

  6. Bulgursalade

    Kook de bulgur gaar.

  7. Week de rozijnen 10 min in 100 ml heet water. Giet ze af.

  8. Snij de koriander- en muntblaadjes fijn.

  9. Snij de olijven in plakjes.

  10. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  11. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  12. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan.

  13. Schep 100 ml olijfolie, de verse kruiden, de rozijnen, de lente-ui, de olijven en het citroensap door de bulgur.

  14. Kruid met peper en zout en schep ½ van de granaatappelpitten erdoor.

  15. Rasp de schapenkaas en verdeel over de aubergines. Rol ze op en zet vast met een prikker.

  16. Schep de satsebeli over de auberginerolletjes en serveer met bulgursalade.

  17. Werk af met de rest van de granaatappelpitjes.