Gevulde butternut met couscous, gyros en pistachenoten

1926e7b7102b661eba6b8728bde9d4a8c8338f2fb7a7ab54e3f45c0de23abe37.jpg

Allergenen

Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de pompoen in de lengte middendoor en haal de pitten eruit. Bestrijk het vruchtvlees met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven tot hij zacht is.

  3. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snij in stukjes.

  4. Doe de couscous in een kom en overgiet met kokend water tot een paar cm boven de couscous. Dek af en laat 15 minuten staan. Wrijf de couscous los tussen je handpalmen.

  5. Meng het citroen- en sinaasappelsap in een kom en voeg er 2 eetlepels olijfolie aan toe. Kruid met peper en zout. Schep de dressing door de couscous samen met de pistachenoten en de pompoenstukjes.

  6. Bak de gyros en schep door de couscous. Pluk de korianderblaadjes.

  7. Vul de uitgehaalde pompoen met de couscoussalade. Werk af met de korianderblaadjes en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit