Gevulde kipfilet met krielaardappelen en warme vinaigrette

Gevulde kipfilet met krielaardappelen en warme vinaigrette

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de kipfilets horizontaal bijna volledig door.

  3. Farce: haal de zongedroogde tomaatjes uit de olie en snij in stukjes. Snij de olijven in stukjes. Pluk de basilicumblaadjes en snij fijn. Meng de ricotta met de fijngesneden zongedroogde tomaatjes, olijven en basilicumblaadjes. Voeg de olijfolie toe en kruid met peper en zout. Meng alles goed.

  4. Bedek elke kipfilet met een laagje pesto. Verdeel de farce hierboven.

  5. Doe de kipfilet dicht. Leg 3 plakjes parmaham naast elkaar en rol de kipfilet erin tot die helemaal bedekt is.

  6. Smeer de bovenkant in met een beetje olijfolie. Leg de kipfilets op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten.

  7. Kook de krielaardappelen gaar in gezouten water.

  8. Warme vinaigrette: verwarm de olijfolie op een zacht vuurtje samen met de azijn en de suiker. Snij de kerstomaatjes in 2 en voeg toe. Voeg de fijngehakte bieslook toe en kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten doorwarmen.

  9. Haal de kipfilet uit de oven en snij in plakjes. Schik het vlees op het bord. Geef de krielaardappelen erbij en een frisse groene salade. Werk af met de warme vinaigrette en een takje basilicum.