Gewokte varkensreepjes met pinda, sambal en kroepoek

bc763713c5319b7ca31dfc143363a39e56e8ad4ce1da91f6fa8700f1b1b71c67.jpg

Allergenen

Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: doe alle ingrediënten in een kookpot en breng aan de kook. Laat 15 minuten trekken op een middelmatig vuur. Zeef en giet in een andere kom. Voeg de sojascheuten toe en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

  2. Spoel de gezouten noten met wat water. Bak ze vervolgens lichtjes aan in een hete pan met antiaanbaklaag. Hou apart.

  3. Pel de ui en snij in fijne reepjes. Kruid de varkensreepjes met peper en zout.

  4. Giet voldoende olijfolie in een hete wokpan en roerbak de ui, varkensreepjes en wokgroenten hierin krokant.

  5. Dien het wokgerecht op in kommetjes. Strooi de gebakken pindanoten erover.

  6. Serveer de kroepoek, gemarineerde sojascheuten, pindasatésaus en sambal in aparte kommetjes erbij.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit