Kleurige groentewok met worstjes, rijst & kroepoek

40Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 4 000 g Boni Selection rijst
  • 4 rode paprika’s
  • 4 gele paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 6 grote uien
  • 1 bol look
  • 3 stronken broccoli
  • 2 kg wortelen
  • 1,5 kg sojascheuten
  • 5 kg chipolataworstjes (varken, kip of merguez)
  • 5 zakken kroepoek
  • 1 l zoetzure saus
  • 1 l currysaus
  • Boni Selection arachideolie
Recept

1. Pel de ui en lookteentjes. Was de paprika’s en schil de wortelen, snij alle groenten in kleine stukjes.
2. Schep de groenten, behalve de sojascheuten, door elkaar. Bak de groenten voor in porties. Verhit de wok, giet er een scheut arachideolie in en roerbak de groenten knapperig gaar. Start met de groenten die het langst nodig hebben. Kruid met peper en zout.
3. Kook de rijst en hou warm.
4. Bak de chipolata’s goudbruin en gaar, snij ze in stukjes.
5. Verwarm de wok net voor het aan tafel gaan, voeg een scheut arachideolie toe en roerbak de voorgebakken groenten samen met sojascheuten en stukjes worst in porties. Zorg ervoor dat de groenten knapperig blijven, maar ook dat alles warm is.
6. Serveer met rijst, zoetzure saus, currysaus en kroepoek.

< naar recepten