Kleurige rijst met kippenballetjes

5cee4028725fcb5bc1fb4252a03b3cf6b391240ead1fb0bc8c1e12791cb656f8.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schraap de wortels en snij in kleine stukjes of fijne plakjes.

  2. Meng het kippengehakt met de koriander en vorm, met natte handen, balletjes ter grootte van een knikker. Kook ze gaar in kippenbouillon aangelengd met het water. Schep ze uit de bouillon en hou warm.

  3. Voeg de kurkuma bij de bouillon tot die mooi geel kleurt.

  4. Verwarm een eetlepel olie in een ruime pan en roer de rijst, erwtjes en worteltjes erdoor.

  5. Overgiet met de warme bouillon en voeg de rozijnen toe. Dek de pan af en laat de rijst garen op een zacht vuur. Verwijder het deksel als het water opgenomen is en laat uitdampen.

  6. Werk af met geroosterde cashewnoten en serveer met de kippengehaktballetjes.