Gratin van krieltjes met kotelet en witlof

Gratin van krieltjes met kotelet en witlof

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gratin: spoel de krielaardappelen grondig.

  2. Snij ze in plakjes van 2 mm met een mandoline of scherp mesje.

  3. Pel de teentjes look en snij in fijne plakjes.

  4. Verwarm de oven voor op 150°C.

  5. Smeer de steelpannetjes in met boter. Leg de schijfjes aardappel dakpansgewijs op elkaar in een cirkel. Leg de plakjes look erop. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Giet er een scheutje room op.

  7. Leg een 2de laag aardappelschijfjes erop, kruid opnieuw en giet de room erop. Werk af met gratinkaas.

  8. Zet 45 à 50 min in een voorverwarmde oven.

  9. Schroei het witlof aan in hete boter. Kruid met peper en zout. Laat verder garen in de oven.

  10. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei aan in hete boter en laat verder garen op matig vuur.

  11. Schik het vlees en witlof op een bord. Serveer het steelpannetje met gratin erbij.

  12. Werk af met verse fijngesnipperde peterselie en de jus van het vlees.