Griekse yoghurttaart met perzik en blauwe bessen

Griekse yoghurttaart met perzik en blauwe bessen

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Neem een springvorm, bedek de bodem met een stuk bakpapier en doe hem dan dicht. Vet de springvorm en het bakpapier in met boter.

  3. Meng de bloem met het bakpoeder in een kom.

  4. Meng de boter, suiker en eieren in een keukenrobot. Klop tot het beslag heel licht van kleur is en er zacht uitziet. Voeg het vanille-extract en de Griekse yoghurt toe en meng dit nog ± 1 minuut.

  5. Zet de mixer op de laagste stand en voeg de bloem er beetje bij beetje bij.

  6. Giet het deeg in de springvorm. Snij de perziken in partjes. Schik de perziken en een handvol blauwe bessen op het deeg.

  7. Zet de taart in de voorverwarmde oven voor ± 1 uur 20 minuten. Check of de taart gaar is door er een prikker in te steken. Als er nog deeg aan blijft plakken, is ze niet gaar.

  8. Haal de taart uit de oven als ze klaar is en laat afkoelen. Haal de taart uit de springvorm.

  9. Bestrooi met wat poedersuiker en serveer.