Groene panzanella

Groene panzanella

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de asperges, peultjes en snijbonen. Blancheer ze in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Laat ze uitlekken. Bewaar wat kookvocht. Laat de groenten schrikken onder koud water.

  2. Snij de asperges in stukken.

  3. Snij het groen van de venkel en hou bij. Schaaf de venkel fijn.

  4. Snij het brood in grove stukken en doe in een kom. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Besprenkel met de olijfolie en 1 eetlepel wijnazijn. Schep door elkaar.

  5. Pel de ui en snij doormidden. Snij de ui in fijne reepjes. Pel de teentjes look en snipper fijn.

  6. Schil de komkommer en snij in de lengte middendoor. Verwijder de pitjes en snij in halve maantjes.

  7. Schep de uireepjes, bonen, peultjes, asperges, venkel en komkommer door het brood. Strooi de look erover. Kruid met peper en zout. Besprenkel met de rest van de azijn en wat kookvocht.

  8. Hussel met je handen door elkaar. Werk af met kappertjes, plukjes venkelgroen en peterselie. Zet koel weg.