Hammetje met wasabipuree & spruitjes

Hammetje met wasabipuree & spruitjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pluk de korianderblaadjes en snipper de helft fijn.

  3. Bestrijk de hammetjes met een laagje wasabi en schik ze in een ovenschaal. Plaats de schaal 40 minuten in de oven.

  4. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en draai door een roerzeef. Schep er de mayonaise en 2 eetlepels wasabi door en roer tot een luchtige puree.

  5. Kuis de spruitjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken. Stoof de spruitjes aan in boter. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  6. Breng de vleesfond aan de kook en laat even inkoken. Roer er 1 koffielepel wasabi door. Voeg de room en de fijngesnipperde koriander toe en laat doorwarmen.

  7. Verdeel de puree over voorverwarmde borden. Schep de spruitjes en het hammetje ernaast. Nappeer met de saus en bestrooi met korianderblaadjes.