Hazelnotenpasta

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dag voordien: laat de hazelnoten een nacht weken in koud water.

  2. Volgende dag: giet ze af, spoel ze goed en dep droog. Hak de hazelnoten in een keukenmachine fijn. Mix een snuifje zout en 4 eetlepels cacaopoeder erdoor.

  3. Mix 25 g van de kokosolie erdoor. Voeg op deze manier afwisselend cacaopoeder en kokosolie toe en schraap tussentijds de wand van de kom af tot alles goed gemengd is. (*) Giet de ahornsiroop in een dun straaltje erbij. Meng tot een samenhangende pasta.

  4. Bewaar de hazelnootpasta in een gesteriliseerde luchtdichte pot.

  5. (*) Schift het mengsel, voeg dan terwijl de keukenrobot werkt 1 à 2 eetlepels warm water toe en herhaal indien nodig.

  6. Tip: hazelnootpasta is bij kamertemperatuur een week houdbaar. Je kan hem natuurlijk ook in de koelkast bewaren.