Dag voordien: laat de hazelnoten een nacht weken in koud water.
Volgende dag: giet ze af, spoel ze goed en dep droog. Hak de hazelnoten in een keukenmachine fijn. Mix een snuifje zout en 4 eetlepels cacaopoeder erdoor.
Mix 25 g van de kokosolie erdoor. Voeg op deze manier afwisselend cacaopoeder en kokosolie toe en schraap tussentijds de wand van de kom af tot alles goed gemengd is. (*) Giet de ahornsiroop in een dun straaltje erbij. Meng tot een samenhangende pasta.
Bewaar de hazelnootpasta in een gesteriliseerde luchtdichte pot.
(*) Schift het mengsel, voeg dan terwijl de keukenrobot werkt 1 à 2 eetlepels warm water toe en herhaal indien nodig.
Tip: hazelnootpasta is bij kamertemperatuur een week houdbaar. Je kan hem natuurlijk ook in de koelkast bewaren.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders