Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Seizoentjes: 2.0 sap van citroenen 120.0 ml Boni olijfolie 6.0 tenen look 1.0 kl zout 2.0 kl zwarte peper 2.0 kl gemalen komijn 2.0 kl paprikapoeder 0.5 kl kurkuma snuifjes kaneelpoeder chilipepers

    Pel de look en snipper fijn. Doe in een kom samen met de rest van de marinade-ingrediënten en meng.

  2. 42b5e7505f8aa868345c6f8e9d898471d2a708fb5aa6f96af6372de601fa408b.jpg

    Schep de kippenhaasjes erdoor en masseer de marinade erin. Schep over in een afsluitbare plastic zak. Leg 1 nacht in de koelkast.

  3. Snij de ui middendoor en leg met het snijvlak op een bakplaat. Steek de houten prikkers erin.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. 6a291250f012b482066c31d2a140102f464c67cb3102f1840c36c9c0b9050d44.jpg

    Rijg het vlees geschrankt op de prikkers en bak in 40 à 50 min goudbruin en gaar.

  6. 874dd78b7e4b3d826dd6596b715e6d8fb0b704ddbff17cb83a7c7d7b47cb13da.jpg

    Snij het vlees van de kanten en plaats terug in de oven als het middelste deel nog niet helemaal gaar is.

  7. Serveer op een bord als ‘shoarmaschotel’ met ijsbergsla, tomaten, komkommer, paprika, tahinsaus, rijst en een partje citroen of vul er pitabroodjes mee als fingerfood.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit