Bruin stokbrood met kipshoarma, picklessaus en lente-ui PT30M 2 porties 2 lente-uitjes 2 koffielepels kippenkruiden 1 kipfilet 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels picklessaus 1 citroen (het sap) 2 kl paprikapoeder 1 teentje knoflook 1 Spar bruin stokbrood scheutje melk

Bruin stokbrood met kipshoarma, picklessaus en lente-ui

be4cfac5ff24c25d9526638f589be23ff7506221a307cf63af7a01d0f40ef6eb.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng het citroensap met het paprikapoeder, de kippenkruiden en een geperst knoflookteentje.

  2. Wrijf de kipfilet in met dit mengsel en laat (maximaal) ½ uur marineren in de ijskast.

  3. Bak de kipfilet in de pan.

  4. Meng de picklessaus met de yoghurt.

  5. Snij lente-uitjes schuin in ringetjes van 1 cm.

  6. Snij het stokbrood dwars in 2 gelijke stukken. Snij vervolgens overlangs tot net niet helemaal door.

  7. Snij de kip in plakjes van 8 mm en verdeel ze over de 2 broodjes.

  8. Bestrijk met de picklesyoghurtsaus.

  9. Werk af met de lente-uiringen.