Italiaanse tomatensalade met gerookte mozzarella

Italiaanse tomatensalade met gerookte mozzarella

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de coeur de boeuftomaten in fijne plakken en schik ze als carpaccio op een serveerschaal. Snij de tapastomaten in partjes en leg ze erbovenop. Snij de gekleurde kerstomaatjes in partjes en strooi ze over en tussen de andere tomaten.

  2. Scheur de ciabatta in stukken en bak krokant en goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Strooi 1 el rookschilfers op de bodem van de rookoven. Leg de lekschaal erop en plaats daarop de rooster.

  4. Snij de mozzarella doormidden en leg op een bord. Plaats op de rooster en sluit het deksel van de rookoven net niet helemaal.

  5. Plaats op een hoog vuur en sluit het deksel helemaal wanneer er rook ontstaat.

  6. Laat 5 min roken en haal daarna van het vuur.

  7. Pel de ui en snij in flinterdunne ringen. Snij de olijven in plakjes.

  8. Schik de gerookte mozzarella op de tomatensalade.

  9. Verdeel de olijfplakjes, samen met de uiringen, bovenop de tomaten. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout en besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie.

  10. Werk af met basilicumblaadjes en broodcroutons.