Kaaskroketten

b3ba261cf55e09d76d7003822bfbe9c71ec99d7b760126ba1bf747c72f64618e.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak een dikke bechamelsaus van 40 gr boter, 90 gr bloem en ¼ l melk. Kruid met peper, zout en gemalen nootmuskaat.

  2. Scheid de eieren en bewaar het eiwit voor straks. Roer de eidooiers onder de witte saus en laat opnieuw doorkoken tot je de eerste bellen ziet verschijnen. Roer de kaas erbij en laat smelten. Laat niet meer koken!

  3. Giet alles op een met een beetje bloem bestrooide plank en laat afkoelen.

  4. Snij het mengsel in stukken van 4 à 5 cm bij 4 à 5 cm. Vorm mooi rond met je handen. Wentel de kroketten eerst in de bloem, daarna in het eiwit en als laatste in een kom met de helft paneermeel en de helft panko.

  5. Bak ze in frituurvet op 180°C. Laat uitdruipen op keukenpapier.

  6. Dien op met een stukje citroen, gefrituurde peterselie en wat parmezaanschilfers.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit