Kaastaart met veenbessen

663c06fa3a103c80a326e9ccc8ac4ac0e6c1702341fb4193127cdee99add07fd.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de veenbessen 1 nacht wellen in de bruine rum.

  2. Scheid de eieren. Smelt de boter.

  3. Verkruimel de Mariakoekjes en meng ze met de gesmolten boter.

  4. Bedek de bodem van een springvorm met een op maat geknipt vel bakpapier. Druk het koekjesmengsel erop en verdeel gelijkmatig. Zet in de koelkast.

  5. Meng de roomkaas met de zure room, zeste van sinaasappel, eidooiers, suiker, maïzena en de veenbessen met hun weekvocht.

  6. Klop de eiwitten tot sneeuw. Schep ze door het beslag. Giet het beslag in de springvorm. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 180°C.

  7. Kook de veenbessen in een pot met wat water en suiker.

  8. Laat de taart afkoelen in de oven.

  9. Serveer met veenbessencompote.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit